Carnaval 2023

De carnaval begon voor ons op 18 februari. Na 2 jaar Corona was iedereen wel een keertje toe aan een leuk feestje. Zo ook onze Rozenburgse vrienden van de CV de Smooksnuivers.

Op 18 februari verzamelden we ons rond half 1 bij de “Tempel der Zotheid” om richting het centrum te lopen voor de uitreiking van de sleutel. Het weer was ons goed gezind. Het was koud, maar droog en ook de zon liet zich af en toe zien.

Aangekomen op het stadsplein liepen we traditiegetrouw een ronde langs de winkeliers, die dit allemaal mogelijk maakte, en toen kon de sleuteluitreiking plaats vinden. Het optreden van de dansmariekes werd voor deze middag geschrapt ivm de kou, en zo kwam het dat na een goed uur het er voor ons alweer op zat. Op naar het grote carnavalsfeest in de avond.

‘s Avonds verzamelden we ons, wederom in de “Tempel der Zotheid”rond 20.30 uur en zat de stemming er al goed in. Het werd al lekker druk, en na onze eerste klanken waarbij de raad van 11 naar binnen werd geleidt ,werd er al snel een polonaise ingezet. Deze hield aan bij al onze muziek die we speelde, zodat het, zonder dat we het in de gaten hadden, al snel laat werd en we toe waren aan ons laatste optreden. We kunnen dit jaar weer terug kijken op een goed carnavalsweekend bij de Smooksnuivers.

De zondag konden we goed gebruiken om bij te komen. De maandag erop vertrokken we al vroeg richting Monnheim in Duitsland voor de eerste optocht van het jaar.

Ondanks dat het nog vroeg was, zat de stemming er al goed in, en ook hier was te merken dat iedereen er aan toe was. Eindelijk weer een optreden met mensen langs de kant. Aangekomen in Monnheim kregen we ons vervoermiddel te zien. Dit voor de mensen onder ons die wat moeite hebben om lange afstanden te lopen.

Angelique had samen met de organisatie ervoor gezorgd dat er een heel leuk, schattig treintje klaar stond, waar we met een aantal in plaats konden nemen.

Dus u ziet, ook als u niet meer zo mobiel bent, zorgen we voor een oplossing.

Al snel zette de stoet zich in beweging, en net zoals in de voorgaande jaren hadden we dezelfde Zugleiter. Hij was dolenthousiast dat we weer mee deden in de optocht. Na ruim 2 1/2 uur kwamen we dan uiteindelijk weer bij het eindpunt aan en zat het er voor de eerste dag op. We vertrokken, nadat we alles weer hadden ingepakt richting ons overnachtingsadres. Wederom dezelfde jeugdherberg als voor de Corona. Ook nu werd het weer een gezellige avond en rond 23.00 uur toog iedereen richting zijn bed, aangezien we de volgende dag ook een lange dag voor de boeg hadden.

De volgende ochtend was het alweer vroeg ontbijten, en zo rond 11 uur vertrokken we naar Monchengladbach voor de tweede optocht. Hierbij sluiten ze in Monchengladbach het carnaval weer af en dit wordt altijd enorm groot aangepakt. Daar kwamen we dan ook achter toen we aankwamen bij het startpunt. Ons treintje, die wederom ons vervoermiddel was, stond nog in de file van praalwagens, ergens achteraan, dus het duurde best lang voordat die ons bereikt had.

Eindelijk kwam deze in zicht, en nadat we hierin plaats hadden genomen, en de rest er wederom omheen liep, kon de optocht va start gaan. Deze startte rond 13.11 maar tegen de tijd dat wij gingen rijden waren we bijna een uur verder. Het weer was goed. Het was droog en de wind was gaan liggen. Nadat de allereerste wagens waren gestart, stortte ook wij ons in het feestgedruis van de optocht. Nu waren we nummer 34 in de stoet.

Maar ook hier liep alles zoals het hoorde. Onze trein hield het goed vol, en na bijna 3 uur kwamen we ook hier bij het eindpunt aan.

Het waren 3 topdagen. Hopelijk volgend jaar weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.