Dodenherdenking 4-5

4 Mei is altijd weer een indrukkende avond met de dodenherdenking. Het leek er naar uit te zien dat we dit jaar niet mee zouden doen want de vraag vanuit de gemeente was aan de zeer late kant. Toch waren 4 heren bereid om de stoet weer van het station naar het monument te begeleiden. Patrick, Jaco, Kevin en Daan namen de honneurs waar.  Een paar dagen van te voren werd er op de sintelbaan nog even geoefend in commando uitvoering en lopen in een laag tempo. Allemaal om het er weer strak uit te laten zien.
Het orkest dat achter ons liep was deze keer ook een stuk groter dan andere jaren want ook hier, net als bij de aubade op de markt, traden Kunst na Arbeid én de Maassluise Harmonie samen op.
Ook in de opstelling bij het monument  was er een en ander gewijzigd. Waar we anders nog de ruimte hadden om rond het monument te lopen, staan nu stoelen opgesteld voor het orkest en ook op ons geijkte plekje op het gras stond nu een rij stoelen. Dan moet je toch even kijken waar je gaat parkeren. Nu was het eerste bekend en daar hadden we op gerepeteerd, maar de tweede rij stoelen was een verrassing. Verder verliep de plechtigheid heel goed en snel. Na de toespraak van de burgemeester konden we weer afmarcheren naar het station waarna de stoet weer ontbonden werd.  Achteraf is Daan nog even naar de gemeenteborrel geweest en het was een beetje jammer dat de burgemeester in zijn dankwoord ons niet noemde. Maar ja, dat schijnt de burgemeester wel vaker te doen hoorde hij zo in de zaal. Ondanks dat kon er weer even genetwerkt worden en dat hoort toch ook bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies u kunt alles na lezen op onze   Privacy pagina