Koningsdag 27-4

De Koningsdag 2017 is een beetje traditioneel verlopen. In de middag hadden we ons optreden tijdens het grote feest van MSV. Dat feest voltrok zich grotendeels in de tent want de weergoden deden het af en toe aardig regenen. Dus werd besloten om ook maar in de tent op te treden. Rond één uur betrokken we het podium en toeterden we ons eerste setje af. Ondanks de warmte in de tent ging dat best goed. Even een drankje en een hapje doen en dan was het al weer tijd voor ons tweede optreden. Ook die verliep eigenlijk vlekkeloos. Er zat dit jaar zo hier en daar ook meer beweging in het publiek want we weten dat het MSV publiek redelijk verwend is en niet gauw tot bewegen is te verleiden. Toch lukte het zo hier en daar.
Na MSV was het als een speer terug naar het gebouw om de hele boel in de auto’s te laden want we waren uitgenodigd om een mini-aubade te geven in verzorgingscentrum De Schiewaegh in Schiedam. Het was even zoeken maar de mensen waren zeer blij dat we er waren want hun middagprogramma was wat ingelopen dus de mensen zaten te wachten. We hebben het met een aantal nummers gespeeld met natuurlijk het Wilhelmus want dat hoort erbij. Met ‘Dondert …’ kwamen de ouwetjes en het verplegend personeel natuurlijk nog op de vloer voor een polonaise en zo sloten we een zeer leuk optreden af. Met dank aan Kevin die weer even inviel op de 1e trompet.
Voor wie honger had ging het naar het Muziekgebouw want daar had Jolanda gezorgd voor een heerlijke nasi maaltijd met allerlei andere lekkernijen erbij. Het was heerlijk. Een andere traditie, die al heel lang terug gaat, is uiteraard dat er weer gezorgd was voor de oranje bitter want een Koningsdag zonder een glaasje oranjebitter is geen Koningsdag. En zo was het heel erg gezellig en ook erg laat voordat de deur van het gebouw weer op slot ging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies u kunt alles na lezen op onze   Privacy pagina