Het kerstverhaal …. maar dan anders …..

De afgelopen weken waren enorm druk voor ons. In voorbereiding naar ons kerstconcert, en ook nog optredens er tussen door, wisten we af en toe niet meer aan wat voor optreden we aan het bouwen waren. Maar het was het waard.

Ik begin bij het begin.

Een aantal maanden geleden werd het idee geboren om het kerstverhaal te vertellen maar dan in een modern jasje. Een soort Passion zeg maar. De muziek werd bij elkaar gezocht en er werd druk op geoefend. Maar het was totaal nog geen geheel.

Dat kwam nadat Jordan het verhaal geschreven had. Een verhaal dat de misstanden van deze tijd verteld. Een gevoelig verhaal, en daar moest uiteraard de juiste muziek bij gekozen worden.

Na weken van repeteren, was het dan eindelijk zo ver. Het verhaal was af en een proefversie werd verteld. Om rillingen van te krijgen. Het laat maar weer eens zien in wat voor maatschappij we eigenlijk leven.

Het verhaal was af, de muziek op de juiste manier erbij gezocht. We konden er een geheel van maken. En daar werd hard aan gewerkt. Uiteraard op de normale repetitie op de dinsdag van Michiel maar ook de woensdag werd gebruikt om te repeteren. Dit onder de leiding van onze 1ste instrukteur, Andre Leer. Toen kwamen we er achter dat het wel waanzinnig mooi zou zijn als sommige nummers gezongen zouden worden. Dit werd gedaan door het zangduo Martin en Irene.

Nadat we de eerste repetitie met zijn allen hadden gehad, kwamen we tot de conclusie dat dit best wel eens een succes zou kunnen worden. Dat maakte dat de motivatie nog groter werd. Daarbij deden we het ook voor een goed doel. Alle vrijwillige bijdragen die we zouden ontvangen kwam ten bate voor Stichting Ambulancewens.

22 december naderde met rasse schreden. Er moest nog enorm veel gedaan worden. Dit zou niet gelukt zijn zonder de hulp van mensen die voornamelijk achter de schermen werken. Jolanda, Cor, Angelique, Daan om maar een paar mensen te noemen.

Het werd een geheel en toen het decor dan eindelijk op zijn plek stond en hing, konden we ervoor gaan. Rond twee uur stroomde de zaal vol, en uiteindelijk zat er zo’n 125 man binnen. De promotie was dan ook enorm geweest van te voren.

Om 3 uur begon het concert waar we al zo lang voor aan het werk geweest waren. De lichten gingen uit, en toen Jordan begon te vertellen kon je een speld horen vallen. Het gelukkig zwaar beginnende verhaal, eindigde goed. En door de zang van Martin en Irene, was het helemaal af. Het was een perfecte middag. Maar een kerstconcert zou geen kerstconcert zijn als er ook geen kerstmuziek zou zijn dus de kerstmutsen kwamen tevoorschijn, en we sloten het kerstconcert af met wat kerstnummers. Maar het leukste moest nog komen. Onze instructeur Michiel die een ietwat hekel heeft aan het nummer Last Christmas van Wham wist niet dat we nog iets voor hem in petto hadden. Samen met Andre hadden we dit nummer, ietwat illegaal ingestudeerd, en toen het moment daar was, nam Andre het stokje van Michiel over en zette we Last Christmas in. Uiteraard wist hij niet wat hij hoorde, maar kon hij er ook om lachen. Deze succesvolle middag sloten we af met een gezamenlijke maaltijd, en uiteraard nog wat gezang. Wat kun je anders doen als je twee van die kanjers in je gebouw hebt . Het was een top middag. Ik hoop dat we in de nabije toekomst meer van dit soort concerten kunnen brengen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.