Sinterklaasintocht Maassluis 2018

Zaterdag 17 november was het weer zover. Sinterklaas kwam aan in Nederland. Zo ook in Maassluis en uiteraard waren wij van de Furietoeters erbij om Sinterklaas met een vrolijke noot te verwelkomen. 

De dag begon vroeg. Rond half 7 werden we verwacht bij de Haas in Maassluis om, omgeschminkt te worden tot een heuse pietenband. Tegenwoordig maakt het niet meer uit hoe je er uit ziet, maar bij ons geldt nog steeds dat een zwarte piet ook echt zwart is, dus gingen we er helemaal voor. 

Rond 8 uur konden we dan ook vertrekken naar het punt waar de “Spanje”op ons lag te wachten, en nadat de boot zijn “stoompunt”bereikt konden we vertrekken.

Uiteraard ging het eerst de waterweg op, waarna we rond half 10 koers zette naar de haven van Maassluis. Op de kade was het al een drukte van jewelste en werden we vrolijk onthaald door de vele kinderen die zich daar al hadden verzameld. Stipt om 10.00 uur legde de Spanje aan, aan de wal en werden we verwelkomd door de burgemeester. Daar werden we even gescheiden van Sinterklaas doordat wij terug gingen naar de Haas en Sinterklaas zijn weg vervolgde naar de Markt. Bij de Haas aan gekomen togen we met zijn allen in de bus om vervolgens de winkelcentra’s van Maassluis voor te bereiden op de komst van Sinterklaas. 

Bij alle winkelcentra’s waar we kwamen was het een gezellige boel, en nadat we waren afgelost d0or Sinterklaas en zijn pietenbende togen we naar de Koningshof voor een lekkere lunch, en de feestmiddag. Voor ons zat het er daarna op. Terwijl de kids binnen kwamen  speelde wij nog een vrolijke deun en na een goed half uurtje konden we allemaal met een moe maar voldaan gevoel naar huis. 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.