Sinterklaasintocht Rozenburg 2018

Hier in Rozenburg was het op 24 november dat Sinterklaas voet aan wal zette, en ook hier waren wij van de Furietoeters erbij. 

’s Morgens om 10 uur werden we verwacht bij restaurant het Posthuys om wederom omgeschminkt te worden. Ook hier gingen we volledig voor zwart. Rond 11 uur stond er een bus klaar om ons en Sinterklaas naar de veerpont te brengen en vandaar uit de intocht te doen. Rond 12.00 zette Sinterklaas voet aan wal waar het al een gezellige drukte was. Ondanks de flinke kou hadden vele ouders zich met kinderen verzameld bij het Veerhuis. Hiervandaan zou ook de tocht door Rozenburg beginnen. Nadat Sinterklaas meerdere handjes gegeven had en er diverse optredends van dancekids gegeven waren en nog een speciaal optreden was geweest van het Sophia Kinderziekenhuis konden we beginnen aan de tocht. Ondanks de weersvoorspelling was het nog steeds droog. Het was echter wel ijzig koud, dus we moesten snel weg bij het water. 

In Rozenburg aangekomen ging het via de Koninginnelaan, Grote Stern, de Emmastraat in. Ook bij Supermarkt Plus werd een klein dansoptreden gegeven en daarna konden we verder via de Emmastraat, naar de Molenweg waar ook het Sinterklaashuis in de Molen gevestigd is. Na een korte pauze en een lekker oliebol van Momo, werden de kids muzikaal onthaald in de speciaal daarvoor neergezette tent op het Raadhuisplein voor spelletjes en dergelijke en nadat we binnen nog een nummer gespeeld hadden zat het er voor ons op. Enorm moe en koud maar het was een top optreden. Graag tot volgend jaar. 

Volgende week kunt u ons nog bewonderen als Pietenband in het Stadshart van Maassluis. Ook daar zullen we de Sint en zijn Pietermannen bij staan met vrolijke klanken. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.