Amerigo, en Sinterklaasintocht Rozenburg

Voor 14 november werd onze hulp gevraagd om het paard van Sinterklaas, Amerigo, te laten wennen aan onze muzikale klanken. Als Amerigo een jaar in Spanje geweest is, is het natuurlijk wel weer even wennen. Op deze gure avond verzamelde we ons bij de manege waar het paard van Sinterklaas gestald is tijdens de weken dat de Sint hier in Nederland is. We werden ontvangen met wat lekkers en warme chocolademelk om alvast in de stemming te komen. Nadat we een aantal nummers gespeeld hadden en Amerigo weer rustig kon rond stappen op onze muzikale klanken togen we weer huiswaarts.

=========================================================

 

23 november jl. was het dan eindelijk zo ver voor de kinderen van Rozenburg.

De intocht van Sinterklaas. Rond twaalf uur zou de goedheiligman met de pont van Rozenburg aankomen. Uiteraard onder de muzikale klanken van pietenband de Furietoeters. Ook hier mochten we niet ontbreken.

Rond 10 uur was het verzamelen bij CV de Smooksnuivers, waar de laastste hand werd gelegd om ervoor te zorgen dat het een perfect kinderfeest zou worden.

Rond 11 uur vertrokken we dan met een bus vol richting de pont, om met de pont naar de overkant te gaan, en daar lopend weer terug te komen over de pont. Het lijkt omslachtig en dat is het ook. Maar wel enorm leuk. Het blijft tenslotte een kinderfeest, zonder ellende en gedemonstreer. Dat is ook waar Rozenburg voor gaat. En dat lukt dan ook. Bij de pont was het een enorme drukte. Kinderen met ouders, rijen dik. Wij van de Furietoeters zorgde ervoor dat zolang Sinterklaas bezig was met handjes schudden dat het publiek vermaakt werd met vrolijke klanken. Nadat Sinterklaas welkom geheten was, kon de hele stoet vertrekken naar het centrum van Rozenburg. Wij voorop, en de rest er achteraan. Het was weer een kleurig geheel. Toen we aankwamen bij het Sinterklaashuis, was het even tijd voor een beetje rust, en nadat we daarna de kids en de aanwezige ouders vermaakt hadden, was het voor ons tijd om op te stappen.

Hopelijk weer tot volgend jaar.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.