Sinterklaasintocht Maassluis 18-11-17

Zaterdag 18 November was het zover en mochten we onze goedheiligman binnenhalen in onze thuishaven Maassluis. Na het vroege opstaan en wakker worden verzamelden we ons om 6 uur ’s morgens in  ons Muziekgebouw alwaar we omgetoverd werden tot een heuse Zwarte Pietenband. En ik kan u vertellen dat was alweer een tijdje geleden. We hadden zelfs een heuse opa piet uit de Efteling……een echte fata morgana….


Hierna werden we opgehaald door een grote taxibus die in eerste instantie niet echt groot genoeg leek maar ach een beetje proppen en met de instrumenten op schoot was het lekker knus en warm. We vertrokken met het hele spul naar Smit Tak alwaar we ons samenvoegden met de rest van de bende. Hierna vertrokken we naar de haven waar we uitvaarden op onze “eigen boot”, de Furie (hoe kan het ook anders) om na het uitvaren om te keren en alle kleintjes  van Maassluis e.o. te voorzien van een heerlijk deuntje muziek terwijl Sint Nicolaas alle kindjes toezwaaide. Fantastisch om al die vrolijke snoetjes te zien.

Na de ontvangst van burgemeester de Haan, snelden wij ons weer naar het taxibusje om te vertrekken naar WC Palet. Wij gingen de Sint voor, speelden een lekker deuntje en de Sint loste ons weer af. Onze reis ging verder naar Kortenhof en vervolgens deden we de Koningshoek aan. Waarna we verwent werden met een heerlijke lunch in de Koningshof.

Hierna hebben we nog even lekker buiten wat deuntjes gespeeld om de kindjes binnen te halen voor het grote kinderfeest. Al met al een lange koude maar ontzettend gezellige dag.

Moe maar voldaan hebben we nog een klein borreltje gedaan van ome Carel alwaar we hierna moe maar voldaan huiswaarts keerden….. Wij zeggen TOT VOLGEND JAAR SINTERKLAAS !!!!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.