Sint intocht Maassluis

De TV intocht in Maassluis! Dat is spannend! Daar moet je bij zijn, zo dachten we in het begin. Maar hoe meer de datum naderbij kwam en de berichten in de media steeds extremer werden, moesten we wel even achter de oren krabben of we nog wel zo enthousiast waren want hoe zat het met onze veiligheid? Nu waren wij niet verkleed als Zwarte Piet dus een echt doelwit zouden we niet zo snel zijn. Met de noodverordening en het grote aantal beveiligers en politie leek de dreiging onder controle te zijn. Het is eigenlijk een zeer trieste zaak dat dit allemaal nodig is om een FEEST door te laten gaan.
Op de dag zelf moesten we al om 10 uur aanwezig zijn aan de Heldringstraat. Daar was het wachten geblazen en wachten zit een muzikant niet in het bloed want dan gaat hij of zij een instrument zoeken en muziek maken. Het slagwerk had zeker een speciaal moment want zij konden met nieuwe instrumenten op pad. Al snel werden we naar buiten gedirigeerd omdat boven de centrale van de beveiliging zat en ze elkaar niet meer konden verstaan. Buiten nog even wat gespeeld en om kwart voor twaalf naar de Hoogstraat. Cor en Car konden in een speciale Badaboe zitten want voor beiden was lopen uitgesloten. Deze fietsen zouden bereden worden door Zwarte Pieten die wel helaas niet hebben gezien. Op de Hoogstraat weer wachten en niet spelen en dat is en blijft moeilijk voor een muzikant. Even na half één kwamen alle Zwarte Pieten van boord en snelde Sinterklaas zich naar zijn paard want klaarblijkelijk was de intocht al 7 minuten uitgelopen en dat kan natuurlijk niet bij TV opnames. Voordat we het wisten liepen we achter een zeer snelle stoet aan en zonder Zwarte Pieten hadden we ook niemand op de fietsen dus dikke paniek. Gelukkig hadden we Lisanne die op de fiets sprong en Koen die al spelend en fietsend door de menigte probeerde te manoeuvreren wat natuurlijk niet lukte. Hierdoor hadden we al een achterstand opgelopen.
De optocht ging ook als een speer van start want er moest 7 minuten worden ingehaald en al snel waren we elkaar kwijt. Als de optocht even een stop momentje had konden we weer opnieuw groeperen en muziek inzetten maar daarna was het weer voortsnellen. Zelfs het publiek vroeg zich af waarom het allemaal zo snel moest. Eenmaal op de Zuidvliet aangekomen dachten we dat we door moesten lopen naar de markt maar blijkbaar was daar voor ons het einde. Al musicerend zelfde route terug, waren de eerste orders. Maar achter ons werden de dranghekken al opgeruimd dus die weg was al afgesloten. Dus samen met wat Pieten op stelten, die ook niet meer wisten wat te doen, hebben we ons eigen plan getrokken en op eigen gelegenheid maar terug gegaan naar de Heldringstraat. Een anti climax van een toch leuke en gezellige dag.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.